Kuntotarkastus/tutkimus

ASUINRAKENNUKSEN KUNTOTARKASTUS

Asuinrakennuksen kuntotarkastuksessa käydään rakennus läpi vaihe vaiheelta alapohjasta vesikattoon. Tarkastuksen alussa tutustutaan piirustuksiin, aiempiin tarkastusraportteihin ja muihin asiakirjoihin. Tarkastus tehdään pääasiassa rakenteita rikkomatta. Jos pintamateriaaleissa tai pintakosteusmittauksissa havaitaan viitteitä rakenteiden vaurioitumisesta tai toimimattomuudesta, tehdään rakenneavaus rakenteen kunnon tai vaurion selvittämiseksi.          

Mahdolliset riskirakenteet pyritään selvittämään piirustuksista, asiakirjoista, tilaajan haastattelusta sekä tarkastuskierroksen havainnoista. Kaikkiin tiloihin tulisi olla pääsy. Tarvittaessa tarkastuksen tilaaja järjestää sellaisen (tuulettuvaan alapohjaan, yläpohjaan ja vesikatolle).    

Kuntotarkastuksen perustana on KH-90-00394, LVI 01-10414 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Suoritusohje.

Tarkastuksesta laaditaan kuntotarkastusraportti. Tilaajan tulee täyttää haastattelulomake ennen tarkastuskäyntiä (lomakkeelle pääsee alla olevasta painikkeesta).  

Haastattelulomake

KUNTOTUTKIMUS                    

Kuntotutkimus voi käsittää jonkun tietyn rakennusosan, tilan tai koko rakennusta koskevan perusteellisen tutkimuksen. Kuntotutkimus  tehdään rakenteita avaamalla ja tarvittaessa otetaan materiaalinäytteitä rakenteen kunnon tai vaurion selvittämiseksi.                                                     

Kuntotarkastuksesta ja kuntotutkimuksesta tilaaja saa puolueetonta tietoa rakenteen, tilan tai rakennuksen sen hetkisestä kunnosta.

Tilaa tarkastus/tutkimus